Molykote®’dan uygun maliyetli gres, tekerleklerin ve çığlıkların devam etmesini sağlar
• Müşteri: Six Flags Great Adventure
• Yer: Jackson, New Jersey
• Sorun: “The Great American Scream Machine” için gres pahalı ve elde edilmesi zordu.
• Seçilen Ürün: Molykote® BG-20 Yüksek Performanslı Sentetik Gres
Vaka Analizi
Six Flags Great Adventure’da Great American Scream Machine’in bumerangları ve tirbuşon halkalarını sürerken tüm bu heyecanın yağa bağlı olduğunu hatırlamak zor olabilir.
Ancak bakım sorumlusu John Kuschyk asla unutmaz. 3.600 fit uzunluğundaki mega roller coaster üzerindeki yol tekerlekleri, yataklarındaki gresi Mart’tan Ekim’e kadar her yedi ila on günde bir yenilemelidir, bu da çok fazla gres anlamına gelir.
Kuschyk ve Six Flags’ın Scream Machine için iki önceliği vardır. Birincisi, her şeyden önce kamu güvenliğidir. İkincisi çok hızlı ve yumuşak bir sürüş. Her ikisi de, soğuk ilkbahardan yazın sıcağına kadar çok çeşitli sıcaklıklarda performans gösterecek, yağın iç ve dış yataklar arasında kolayca akmasına izin verecek ve tekerleklere bir engel oluşturmayacak bir grese bağlıdır.
11 yaşındaki Scream Machine için orijinal teknik özellik, yol tekerleği rulmanlarının bir yağ banyosunda olmasını gerektiriyordu.
Sorun, yağ kapaklarının bazen beklenmedik bir şekilde çıkması ve yağın uçmasına izin vermesiydi. Sonunda kapaklar kapatıldı ve yağ, tekerleklerin göbeklerindeki bağlantı parçaları aracılığıyla basınç altında manuel bir pompa veya tabanca ile yerleştirilen bir gres ile değiştirildi.
Bununla birlikte, sistem kapatılmaz ve bir hafta veya on gün sonra, sızıntıyı değiştirmek için taze gres pompalanmalıdır.
Kuschyk’e göre kullandıkları gres “çok pahalı” idi. 1998 sezonundan önce Kuschyk, Six Flags’in yüksek performans gereksinimlerini karşılamaya devam edecek uygun maliyetli alternatif bir yağlayıcı aramaya karar verdi.
Parktaki tüm hız trenlerinde kullanılan rulmanları belirlenen tedarikçiden bir çözüm bulmasını istedi. Tedarikçi, yerel olarak eski gres fiyatının yaklaşık beşte biri fiyatına tedarik edebilecekleri Molykote® BG-20 Yüksek Performanslı Sentetik Gres ile geri döndü.

Jackson, New Jersey’deki Six Flags Great Adventure’daki Great American Scream Machine’deki tekerlekler, Molykote® BG-20 High-Performance Synthetic Grease sayesinde daha uygun maliyetli bir şekilde greslendi.
Molykote® BG-20, lityum kompleks kalınlaştırıcı içeren bir polyester grestir. -45 ° C ila 180 ° C arasında tahmin edilen geniş silikon gres sıcaklık aralığını, katı yağlayıcı içeren organik greslere özgü yüksek yük taşıma kapasitesi ile birleştirir. Bu gres, Scream Machine’i oldukça iyi tanımlayan yüksek sıcaklıklar, aşırı basınç veya yüksek hız ile karşılaşan uygulamalarda avantajlıdır.
Kuschyk, yeni gresi dikkatli bir şekilde ekleyerek 1998 sezonunda 7 arabalı bir trenin yarısında denedi. Malzeme herhangi bir arıza olmadan ve tekerleklerde ek bir sürükleme olmadan yapıldığında, gresi tek bir dizide Molykote® BG-20 Yüksek Performanslı Sentetik Gres ile değiştirdi.
Scream Machine’i kullanan konuklar, maliyet tasarrufu sağlayan bir gres kullandıkları hakkında hiçbir fikre sahip değiller. Hatta bazıları sürüşün öncekinden daha hızlı olduğunu söylüyor. Ama bunu düşünecek vakti var mı? Hepsi çığlık atmakla meşguller.