Molykote® Sentetik Karışım Yağı, Vakum Pompasında Ezik Katran Oluşumunun ortadan kaldırılmasını sağlar

Yağlama teknisyenleri, bir kimyasal üreticisinin bir vakum pompası arızasını çözerek, pompanın bakım aralıklarını 15 kat artırarak ve çalışmanın ilk yılında ilgili maliyetlerde 12.000 $ ‘ın üzerinde tasarruf sağlayarak maliyetleri düşürmesine yardımcı oldu.

DuPont, yüksek saflıkta sentetik bir yağ olan Royal Purple Crystal Clear FDA®’yı, Michigan, Auburn’daki kimyasal üretim kompleksindeki işleme tesislerinden birinde bir vakum pompasında kullanıyordu. Ancak yağ, her dört ila yedi günde bir pompanın ele geçirilmesine neden olan katran ve vernik birikmesine neden oluyordu.

Sorun, malzemeleri temiz oda ortamında taşımak için kullanılan vakum çubuklarına güç veren, 24 saatlik vardiyalarda çalışan iki döner kanatlı pompayı içeriyordu. Yan yana yerleştirilmişlerdi ve 7/24 kesintisiz malzeme taşıma uygulamasını desteklediler. Uygulama, pompaların 1X10 -4 Torr sağlamasını gerektirir, bu nedenle 60 ° C’yi aşan çok yüksek sıcaklıklarda çalışırlar.

Mağaza ekibi lideri Rod Vesterfelt, “Yağ dört ila yedi gün dayanır ve ardından pompalar başarısız olur” diyor. “Başlangıçta geçiş sırasında, karşılık gelen pompa fiilen tutuklanacaktı. Tipik olarak, içindeki yağın yapışkan, katran benzeri bir madde haline geldiğini gördük. Bunun nöbetin nedeni olduğunu düşünüyoruz ve bunun nedeni muhtemelen yağın yüksek çalışma sıcaklıklarındaki düşük performansından kaynaklanıyor ”diye açıklıyor.

Pompaların yeniden inşası ve temizlenmesi iki ila üç saatlik çalışma gerektiriyordu, ancak sürekli proses çalışması sırasında planlanmamış arızalar genellikle mesai saatleri dışında bakım personelinin çağrılmasını gerektiriyordu. “Bakım bütçemize baskı yapıyor ve bazen üretim hatlarımızı durma noktasına getirdi.”

Değer Önerisi

Teknik bilgi birikimi ve DuPont uygulama mühendislerinin yağlayıcı tavsiyesi maliyetleri düşürmeye yardımcı oldu Uygulama Kimyasal işleme tesisinde vakum pompasının yağlanması.

Sorun

Yüksek saflıkta sentetik yağ, her dört ila yedi günde bir pompanın tutukluğuna neden olan katran ve vernik birikmesine neden oluyordu.

Çözüm

Yeni teknoloji ultra yüksek saflıkta sentetik karışım vakum pompası yağı

Ürün Seçimi

Molykote vakum pompası yağı

Sonuçlar

İlk çalıştırma yılında katran ve vernik oluşumunu ortadan kaldırarak bakım aralıklarını 15 kat artırdı ve ilgili maliyetlerde 12.000 $ ‘ın üzerinde tasarruf sağladı.

Sentetik Karışım Daha Uzun Sürer

Vesterfelt ve ekibi, Kraliyet Moru yağını yeni bir sentetik karışım yağıyla değiştirmeyi düşünmeye karar verdi. Başarısız olan yağ ile kafa kafaya bir test için hazırladıkları, polialfaolefin (PAO) ve ultra yüksek saflıkta mineral yağın bir karışımı olan DuPont’tan Molykote® marka Karışım Vakum Pompası Yağını seçtiler. Molykote yağı, pompalardan birine yerleştirilirken, diğeri rakip yağ ile çalışmaya bırakıldı. Molykote ile yağlanan pompa 60 gün boyunca kusursuz bir şekilde çalışırken veya rekabet boyunca sürekli çalışma süresinde yaklaşık 15 kat artış olurken, rakip petrol dört ila yedi günlük aralıklarla birikmeye devam etti. “Molykote yağının rengi bir şekilde bozulmuştu, ancak yağ analizi viskozitesini koruduğunu gösterdi. Performansından o kadar memnun kaldık ki, yardımcı pompadaki yağı da değiştirdik ve o zamandan beri neredeyse hiç sorun yaşamadık.

Aslında, Molykote’u tüm vakum pompalarımıza – toplamda yaklaşık 50 tane koymaya karar verdiğimiz için çok memnunduk. ” “Her bir pompa için ayda ortalama bir saatlik bakıma dayalı olarak, anahtarın bize yılda yaklaşık 12.000 ABD doları tasarruf sağladığını ve yağlayıcı arızasıyla ilişkili arıza süresinden kaynaklanan kayıpları neredeyse tamamen ortadan kaldırdığını tahmin ediyoruz.”

Molykote® Yağları Erken Bozulmaya Direniyor

DuPont, Molykote® marka yağın vakum pompası uygulamalarında daha iyi performans sağlamasının sebebinin Molykote® yağlama yağlarının diğer yağlardan farklı üretilmesinden kaynaklandığını açıklıyor. Rekabetçi yağlar genellikle daha düşük kaliteli yöntemlerle üretilir – örneğin hidro kraking yerine solvent bazlı rafine etme süreci – ve Molykote® yağlarında bulunandan daha düşük katkı teknolojisi ile güçlendirilir. Ek olarak, daha düşük kaliteli baz stoklar ve katkı teknolojisi ile karşılaştırıldığında Molykote yağları, oksidasyona ve erken yağ bozulmasına katkıda bulunan diğer faktörlere karşı daha iyi koruma ve direnç sağlar. Ayrıca, birçok rakip çok amaçlı yağ bazen vakum pompaları için tavsiye edilirken, bazı uygulamalar için uygun olmayan katkı maddeleri içerebilirler. Örneğin hidrolik veya dişli yağlarında ihtiyaç duyulan bazı katkı maddeleri vakum pompası veya kompresör yağlarında gerekli değildir ve belirli çalışma koşullarında hizmet ömürlerini gerçekten kısaltabilir. Bu özellikle, tipik olarak yüksek çalışma sıcaklıklarına sahip olan ve işlem gazlarına, artan oksijen konsantrasyonuna ve çalışma ortamı ile formüle edilmiş yağlama yağları arasındaki kimyasal reaksiyonları kolaylaştıran neme – maruz kalan vakum pompaları ve kompresörleri için geçerlidir. Sonuç, katkı maddesinin tükenmesi, yağ oksidasyonu, çamur ve vernik oluşumu ve / veya doğru koşullar altında asit oluşumu nedeniyle kısaltılmış yağ ömrü ve bakım aralıklarıdır. Yağ azaldıkça, bozulmasının yan ürünleri, döner kanatların uçları ile pompaların iç muhafazası arasındaki iç metal yüzeyde vernik birikmesine neden olur. Bu gelişme, kayganlığı azaltır ve aşınmaya bağlı ısı üretirken, düzensiz bir yüzey oluşturarak vakum kaybına neden olur.

Kimya Mühendisliği Başarının Anahtarıdır

Molykote® marka sentetik ve hidrokarbon bazlı yağlar, kıyaslandığında, doymuş bir moleküler yapıda özdeş, güçlü moleküler bağlara sahip hidrokarbon yapı bloklarından kimyasal olarak karmaşık moleküller oluşturarak yapılır. Bu yapı, oksijen saldırısına karşı artan direnç ve ısı kaynaklı sürtünmeyi azaltan ultra yüksek saflıkta baz yağlar üretir. Bu üstün temel stoklar, daha sonra, yağın amaçlandığı uygulamalarla eşleşen, doğru yüksek kaliteli, teknik olarak gelişmiş katkı maddeleriyle güçlendirilir. Ortaya çıkan yağlar oksidasyona ve olumsuz kimyasal reaksiyonlara daha dirençlidir, bu da servis aralıklarının ve korumak üzere tasarlandıkları ekipmanın kullanım ömrünün uzatılmasına yardımcı olur. Molykote® sentetik yağlayıcıların geliştirilmiş performansı, vakum pompası verimliliğinin artmasına katkıda bulundu ve çeşitli faydalar sağladı. Başlangıçta geleneksel yağlardan daha hızlı bir şekilde düzgün yağlama sağlayarak sürtünmeyi ve bileşen aşınmasını azaltmaya yardımcı oldular. Sürtünme nedeniyle daha az enerji kaybedildiğinden, daha düşük güç tüketimi nedeniyle maliyetler azaldı. Ve son olarak, azaltılmış sürtünme daha düşük çalışma sıcaklıklarına neden oldu, böylece vakum pompası daha soğuk çalıştı ve bu da yağın uzun süre dayanmasını sağladı nominal ömründen daha uzun. Molykote® marka Sentetik Karışımlı Vakum Pompası Yağına geçtikten sonraki 60 gün boyunca pompa, kusursuz bir şekilde ve pompa arızasına neden olan katran ve vernik birikimi olmadan çalıştı.