Noble Drilling Corporation, yönlendirilebilir döner sondaj ekipmanındaki paslanmaz çelik dişli bağlantılarda kabul edilemez arıza oranlarına sahipti.
Başarısız olan sondaj bölümlerinin özel bir makine atölyesinde onarım için sökülmesini gerektirdiği her seferde, firma, işçilik, nakliye ve hasarlı dişlerin yeniden yüzleştirilmesi için ekstra maliyetlere katlandı, üretim kesintisine uğradı ve ayrıca bir haftaya kadar kritik bölümleri kaybetti.
Noble’ın yönlendirilebilir döner delme sistemlerindeki her paslanmaz çelik bölüm, 4-1 / 2 inç (114 mm) veya 6-5 / 8 inç (168 mm) API dişli bağlantılarla sabitlenmiştir. Bu kritik bağlantılar 32.000 ve 62.000 lbs-ft’lik (sırasıyla 43.400 ve 84.400 Nm) standart tork değerlerine sıkılır.
Müşteri: Noble Drilling Corporation, Sugar Land, Texas, ABD, petrol sondaj teknolojilerinde dünya lideridir.
Zorluk: Son derece yüksek tork seviyelerine sıkıştırılmış paslanmaz çelik dişli bağlantılarda soğuk kaynağı, gevşemeyi ve arızayı önleyin.

Çözüm: Yüksek torklu bağlantılardan sıkılan ve diş arızalarına neden olan geleneksel bir tutukluk önleyici macunu ultra saf, metal içermeyen ve daha dayanıklı bir katı film yağlayıcıyla değiştirin.

Ürün: Molykote P-37 Kaydırmaz Yapıştır

Sorunun Belirlenmesi Nedeni: Petrol Sondaj Ekipmanında Diş Arızaları
Noble Drilling, en yeni nesil döner yönlendirilebilir delme sistemlerini ticarileştirmeye hazırlanırken, tasarım ekiplerinden biri diş hasarı ve bağlantı arızalarının olası nedenlerini belirlemek için DuPont yağ uzmanlarıyla çalıştı. O zamanlar, yüksek torklu bağlantılar, diğer birçok dişli bağlantının montajına yardımcı olan geleneksel bir tutukluk önleyici macun kullanılarak yapılıyordu. Bununla birlikte, bu macun, görünüşe göre, aşırı yüksek sıkıştırma kuvvetleri altında sıkılıyordu.