Molykote, titreşim zorluğunun üstesinden geliyor
• Müşteri: Strescon Industries
• Konum: Odenton, Maryland
• Sorun: Betonun havasını boşaltmak için kullanılan vibratörler gresi silkeleyerek erken rulman arızasına neden oluyordu
• Seçilen Ürün: Molykote® BR2-Plus Çok Amaçlı E.P. Gres
Vaka Analizi
Strescon Industries’in dayanabilecek bir grese ihtiyacı vardı. Şirket, FlexicoreTM ticari adıyla bir prekast içi boş beton çatı / döşeme tahtası sistemi yapmaktadır. Sistem otellerde, motellerde, okullarda, hapishanelerde ve diğer ticari yapılarda kullanılmaktadır. Tahtalar, betonun 54 fit uzunluğunda, 2 fit genişliğinde ve 8 inç kalınlığındaki formlara dökülmesiyle üretilir. Her bir form, yaklaşık 2 fit yüksekliğinde dört ayaklı vibratör üzerine oturur.
15 HP motorla çalışan vibratörler, form doldurulduktan sonra çalışır ve tüm hava çıkarılana ve beton konsolide olana kadar 4 dakika boyunca formu sallar.
Sorun, kaldırılan tek şeyin havanın olmamasıydı. Vibratörler her çalışmaya başladığında, yatakları yağlamak için gereken gresi attılar. Bu, aşırı aşınmaya ve erken rulman arızalarına neden oldu. Daha sonra rulmanlar değiştirilirken operasyonların durdurulması gerekti.
Fabrika Müfettişi George D. Butler, tutunacak bir gres arayan yerel Molykote distribütörünü aradı. Molykote® BR2-Plus Çok Amaçlı E.P.’yi önerdiler. Gres.
Molykote BR2-Plus, diğer yüksek etkili aşırı basınç katkı maddeleri ile kombinasyon halinde molibden disülfür (MoS2) dahil olmak üzere optimum yüzdede katı yağlayıcılar içeren lityum sabunlu bir grestir.
Yüksek hızlarda veya düşük hızlarda ve ileri geri hareket ile yüksek yükler altında eşit derecede iyi performans gösterir. Bu, özellikle Strescon makinelerinin titreşim hareketi için çok uygundur.
Bir Strescon işçisi, bir öngerme ipinin ucunu bir prekast içi boş çekirdekli tahtadan keser. Tahta, betonun bir forma dökülmesi ve betonun sağlamlaştırılması için titreştirilmesiyle oluşturulur. Vibratör, Molykote® BR2-Plus Çok Amaçlı E.P. ile yağlanmıştır. Gres.
Strescon uygulaması ayrıca dişli kutusu ve yataklara da ağır yükler bindirir. Molykote BR2-Plus, ağır yükler altında çalışmak, sürtünme katsayısını ve metalden metale teması azaltmak, aşınmayı en aza indirmek ve alıştırma koşullarını iyileştirmek üzere formüle edilmiştir.
Yük altında, MoS2 içeren bir sınır yağlama filmi, gresten kayan yüzeylere biriktirilir, böylece acil yağlama yapılabilir. Strescon tarafından kullanılan önceki malzemeden farklı olarak Molykote BR2-Plus, daha uzun ömürlü rulmanlar ile sonuçlanan tutunur.
Strescon’daki vibratörler her 8 dakikada bir 4’ünde çalışır ve her gün yağlanır. Şirket, her ay 120 lb’lik bir fıçı malzeme kullanıyor. Strescon, Molykote® marka grese geçtiğinden beri önemli ölçüde maliyet tasarrufu elde etmektedir. Neden? Butler, rulman ömrünün şaşırtıcı bir şekilde% 600 uzadığını tahmin ediyor. Molykote BR2-Plus, rulman değişimi için gereken rulman maliyetlerini ve arıza süresini azaltarak gerçek anlamda değer katar ve tasarruf sağlar.