Örnek olay incelemesi: MOLYKOTE® G-1074 Gres ile gerilim dalgalı dişli kutusu yağlaması
Otomotiv uygulamaları için özel tasarlanmış mekatronik aktüatör sistemlerinin önde gelen, Avrupa merkezli bir üreticisi, gelişmiş Aktif yalpa stabilizatörü süspansiyon sisteminde ihtiyaç duyulan yüksek performanslı yağlamayı sağlamak için MOLYKOTE® G-1074 Gres’i seçti, MOLYKOTE® Akıllı YağlamaTM çözümüne güveniyor.
Sistem, viraj alma ve sert dönüşler sırasında gövde eğimini azaltmak, bu tür manevralar sırasında aracı daha düz tutarak yol tutuşu ve güvenliği artırmak için tasarlanmış ve geliştirilmiştir. İlk uygulama lüks bir araç markasının seçilmiş modelleri üzerindedir.
Tipik hidrolik olarak çalıştırılan yalpa stabilizatörlerinden daha hızlı hareket eden gelişmiş elektromekanik tasarım, tork kuplajını etkilemek ve aracın yuvarlanma hareketlerini önemli ölçüde azaltmak için bir gerilim dalgalı dişli kutusu, özel olarak geliştirilmiş fırçasız motor ve bir elektronik kontrolör içerir. Üretici, stabilizatör dişli kutusu uygulaması için potansiyel yağlayıcıları değerlendirirken, başlangıçta kalifiye olan bir yağlayıcı seçimine kıyasla üstün performansı için MOLYKOTE® G-1074 Gresi seçti.

Aktif dengeleyici, aracın sol ve sağ taraflarını birbirine bağlamak için bir burulma yayı kullanır. Gerilim dalgalı bir dişli kutusunu, fırçasız motoru ve elektronik kontrolörü birleştirir.
Gerilim dalgası dişli seti, atalet yüklerini yüksek torkla konumlandırmak için tekrarlanabilir doğruluk sağlar. Dairesel bir yivli halka dişlisi, bir esnek spline çanak ve esnek halkadan biraz daha küçük olan ve iki daha az dişi olan eliptik şekilli bir dalga üretecinden oluşur. Flexspline, dalga üretecinin şekline göre deforme olur ve şafttan bağımsız çalışır. Flexspline, dalga üretecinden çok daha yavaş ve ters yönde döner.
Müşteri
Bir mekatronik aktüatör sistemleri üreticisi, lüks sınıf bir araç markasının seçkin modellerinde kullanılan aktif bir stabilizatör süspansiyon sistemi için boşluksuz, yüksek indirgemeli gerilim dalgalı şanzıman geliştirdi. Şirket, robotik ve demiryolu, otomotiv ve havacılık endüstrileri için hassas dişliler ve aktüatör sistemlerinde dünya pazar liderinin bir yan kuruluşudur.
Meydan okuma
Bir araç OEM müşterisinin performans spesifikasyonlarını karşılamak için, gerilim dalgası dişli teknolojisinin üreticisi, mevcut PAO bazlı gres seçeneklerinden daha iyi performans gösterecek etkili bir yağlayıcıya ihtiyaç duyuyordu. Temel yağlama kriterleri arasında gürültü sönümleme yetenekleri, yüksek basınçlı kayma sürtünmesi ile iyi yağlama, iyi düşük sıcaklık performansı, uygun gres hareketliliği ve dişli kutusu elastomer contalarıyla uyumluluk yer alıyordu.
Çözüm
Üretici, dişli kutusu yağlama ihtiyaçlarını karşılayacak etkili bir çözüm belirlemek için MOLYKOTE® marka uygulama mühendisliği uzmanlarıyla işbirliği yaptı. Şanzıman yağlaması için ilk PAO / ester gres ile karşılaştırıldığında, MOLYKOTE® G-1074 Gres üstün performans sağladı. Potansiyel faydalar arasında daha az gürültü, daha az
yağ ayırma ve oksidasyon ve geniş bir sıcaklık aralığında aşırı basınçlar altında iyi yağlama.
MOLYKOTE® G-1074 Gresinin Avantajları
MOLYKOTE® G-1074 Gresinin performans özellikleri, dişli kutusu uygulaması için ilk yağlayıcı seçeneğiyle karşılaştırıldığında olumludur.

MOLYKOTE® G-1074 Gresinin potansiyel avantajları şunları içerir:
• Daha iyi gürültü azaltma yetenekleri
• Yüksek frekansta aşırı basınç altında azaltılmış sürtünme
• Daha az yağ ayrışması
• Daha iyi oksidasyon kararlılığı
Geniş bir servis sıcaklığı aralığında iyi yağlama
H-NBR sızdırmazlık elastomerleriyle mükemmel uyumluluk Araç aktif süspansiyon sistemindeki dişli kutusu yağlama performansına dayalı olarak, üretici, robotik, tarım makineleri, otonom araçlar, endüstriyel kontrol teknolojileri ve daha fazlası için diğer aktüatör uygulamalarında kullanılmak üzere MOLYKOTE® G-1074 Gresi onaylamayı beklemektedir. . Sektör ilgisine dayalı olarak, mekatronik yalpa stabilizatörü uygulamaları, birden fazla araç platformunda önemli bir büyüme potansiyeline sahiptir.
Aktif yalpa stabilizatör sisteminin karşılaştırmalı performans testi
MOLYKOTE® G-1074 Gres, karşılaştırmalı performans testlerinde iki farklı rakip yağlayıcıya göre üstün yetenekler göstermiştir. Bu teknik veriler, aşırı basınç altında daha az sürtünme, daha az gürültü oluşumu ve daha kararlı bir sürtünme katsayısı açısından açık avantajlar göstermektedir. Bu test sonuçları, tasarım ekibine gerilim dalgalı dişli kutusu yağlayıcı olarak MOLYKOTE® G-1074 Gresi seçmeleri için destek sağladı.

Gerilim dalgası dişlisi, elastik dinamik üzerinde çalışır ve metalin esnekliğini kullanır. Mükemmel konumlandırma doğruluğu ve tekrarlanabilirliği, yüksek tork kapasitesi, aynı paket boyutunda çok çeşitli redüksiyon oranları (50: 1 – 320: 1), sıfır boşluk, hafif ve kompakt tasarımlar ve koaksiyel giriş ve çıkış milleri sunar.
Yağlama ile tanışmak
Meydan okuma
İlk dişli kutusu yağlayıcı seçiminde olası performans sorunları ile karşı karşıya kalan aktüatör sistemi üreticisi yardım istedi. Özel yağlama uzmanlığımız, problem çözme yeteneklerimiz ve geniş teknik desteğimiz olan MOLYKOTE® markasına güven, bir fırsat yarattı
uygulamaya uygun bir gürültü sönümleyici gresi değerlendirmek için.
MOLYKOTE® G-1074 Gres, aktif yalpa stabilizatörü süspansiyon sisteminde kullanılan gerilim dalgalı dişli kutusunun etkili yağlanması için müşteri gereksinimlerini karşılamak için potansiyel bir çözüm olarak tanımlandı. Bu yüksek performanslı yağlayıcı, aşırı basınç altında mükemmel yağlama, düşük gürültü, çoğu malzeme ile malzeme uyumluluğu ve geniş bir hizmet sıcaklığı aralığında iyi akış özellikleri sağlayacak şekilde formüle edilmiştir. Lityum sabunu ile kalınlaştırılmış ve Politetrafloroetilen (PTFE) ve antioksidan katkı maddeleriyle güçlendirilmiş bir polialfaolefin (PAO) baz yağından oluşur.

Rakip A ile karşılaştırıldığında, MOLYKOTE® G-1074 Gresi yumuşak bir şekilde kayarken Rakip A, 20 dakikaya kadar güçlü dalgalanma gösterdi. (2) Rakip B’ye kıyasla, MOLYKOTE® G-1074 Gres, sabit ve yumuşak bir şekilde kayarken, Rakip B, 20 dakika ve COF 30 dakikada hafifçe düştü.
Aktif yalpa stabilizatör sisteminin diğer potansiyel uygulamaları
Mükemmel gürültü sönümleme özellikleri, yüksek frekansta aşırı basınç altında yüksek performans ve geniş hizmet sıcaklığı aralığı ile MOLYKOTE® G-1074 Gres, diğer uygulamalarda kullanım için önemli performans avantajları sunar. En yaygın metaller, plastikler ve elastomerler üzerinde etkili olan bu PAO bazlı gres, ağır yükler altında düşük sürtünme gerektiren rulmanlar, dişliler, kızaklar ve diğer uygulamalar için mükemmel bir yağlayıcıdır. Şasi ve fren sistemlerini ve ayrıca seçilen dış veya iç bileşenleri içeren otomotiv uygulamalarında gürültü, titreşim ve sertlik (NVH) kontrolü için etkili bir çözüm sağlar.
Tipik Özellikler
Spesifikasyon Yazarları: Bu değerler spesifikasyonların hazırlanmasında kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. Bu ürün üzerine teknik özellikleri yazmadan önce lütfen yerel MOLYKOTE® satış temsilcinizle iletişime geçin.