Gıda İşleme Tesisi Sentetik Hidrolik Yağ ile Emülsiyonlaşmayı Önler, Maliyetleri Düşürür
ABD’deki bir gıda işleme tesisi, tesis genelindeki malzeme işleme uygulamalarında “damperleri” çalıştırmak için hidrolik tahrik sistemleri kullanır. Orijinal olarak bu ekipmanda yağlama ve hareket aktarımı için mineral yağlar kullanılmıştır. Mineral yağ ürünü bir çinko katkı maddesi içeriyordu ve 98’lik bir viskozite indeksi (VI) ile 20W (46 ISO) olarak derecelendirildi.
Günlük yıkama sırasında, sprey temizleme ekipmanından gelen basınç altındaki su, damperlerin altında bulunan yağ rezervuarlarını etkileyecektir. Suyun bir kısmı yağla karışır ve kalın, yapışkan bir emülsiyon oluşturur. Bölümün yıkamadan sonra “Tamam” yağını kapatması ve ardından başlangıçta su kirliliği nedeniyle yağın değiştirilmesi gerektiğini keşfetmesi alışılmadık bir şey değildi.
Emülsiyon yağlama performansını düşürdüğü ve yağın hidrolik sistemde düzgün bir şekilde dolaşma kabiliyetini düşürdüğü için, bu tesis tipik olarak yağın nominal ömründen çok önce 30 günlük aralıklarla yağ değişimleri gerçekleştirdi.
Uygulama
Midwestern ABD’de bir et işleme tesisinde hidrolik olarak çalıştırılan taşıma ekipmanındaki (“damperli kamyonlar”) petrol.
Sorun
Ekipmanın altındaki yağ haznesini basınçlı suya maruz bırakan sprey ekipmanı kullanılarak sık (günlük) yıkama. Konvansiyonel mineral yağ, suyla kolayca birleştirilir ve emülsiyon haline getirilir, bu da sık sık değişikliğe neden olur. Erken değişimler, daha yüksek yıllık yağ harcamalarına ve daha yüksek işçilik maliyetlerinin yağın değiştirilmesine neden oldu ve bu da üretimi sık sık kesintiye uğrattı.
Ürün Seçildi
Molykote® Sentetik Karışımlı Hidrolik Yağı
Sonuçlar

Su ile temas halinde emülsiyon oluşumunu ortadan kaldıran yeni sentetik yağa geçin. Yeni yağ, hidrolik sistemde altı aylık bir kullanım ömrü boyunca başarılı bir şekilde çalıştı. Tesis, azaltılmış yağ tüketimi, azalan bertaraf maliyeti, işçilik tasarrufu ve üretimde daha az kesinti sayesinde önemli tasarruflar elde etti.
Molykote® Sentetik
Hidrolik Yağı Karıştırın Hidrolik sisteminizi Molykote Sentetik Karışımlı Hidrolik Yağı ile yağlamak, erken yağ arızasını önlemek ve bakım aralıklarını uzatmak için uygun maliyetli bir yoldur. Geleneksel fraksiyonasyon proseslerinde yapılan yağların aksine, sentetik yağ, hedeflenen performans özelliklerini karşılamak ve safsızlıkları en aza indirmek için daha küçük moleküler “yapı taşları” birleştirilerek yapılır. Bu nedenle, sentetik yağ doğal olarak emülsiyonlaşmaya direnir, bu da daha az sürtünme ve daha az yağ değişimi ihtiyacı ile sonuçlanır.
Eşdeğer Sentetik Yağ
Yağda maliyetli emülsiyon oluşumunu önlemek için bakım yöneticisi, bir DuPont ürünü olan Molykote® Sentetik Karışımlı Hidrolik Yağına geçti. Bu yağın viskozitesi de 20W (46 ISO) olup VI 112’dir. Sentetik yağın aşınma önleyici (AW) katkı maddeleri, 2000 psi’den düşük basınçlar için kullanılan piston ve kanatlı pompalar için standart olan ASTM D 2882’yi karşılar. Geleneksel fraksiyonasyon proseslerinde yapılan orijinal yağın aksine, sentetik yağ, hedeflenen performans özelliklerini karşılamak ve safsızlıkları en aza indirmek için daha küçük moleküler “yapı taşları” birleştirilerek tasarlanmıştır.
Bir deneme süresi boyunca, yağ numunesi alınmış ve düzenli aralıklarla analiz edilmiştir. Sonuçlar sıvının iyi durumda kaldığını gösterdi.
Sentetik hidrolik yağın takılması, ardından eski yağın tamamen boşaltılması. Yeni yağ, satıcı tarafından sağlanan yağ numunesi analizi kullanılarak aylık olarak izlendi. Antioksidan test edildiğinde 6 ay boyunca başarılı bir şekilde çalıştı. Özel bir yıkama sıvısı kullanılmadı. Yağın ömrü boyunca hiçbir emülsifikasyon belirtisi görülmedi. Yağ numunesi, orijinal üründen kalan çinko katkı maddelerinin varlığını ortaya çıkardı.
Artık asit çinko katkı maddeleri tipik olarak sentetik yağlarda kullanılan antioksidanların ömrünü kısaltır. Yeni yağın ilk değiştirilmesinden sonra, kalan çinko miktarı azaldıkça yağ ömrü uzadı.
Ekonomik fayda
Tesis, damperlerde kullanılan hidrolik yağın uzun süreli kullanım ömrü nedeniyle yıllık yüzde 57’lik maliyet tasarrufunu takdir etti. Eski hidrolik yağ, her damper için yıllık 1044 $, ürün için 720 $ ve bertaraf için 324 $ maliyetle 180 galon / yıl oranında tüketildi.
Yeni sentetik yağ, ürün için yıllık 396 dolar ve her damper için 54 dolarlık bir maliyetle yılda 30 galon oranında tüketildi. Damper başına 594 $ ‘lık doğrudan maliyet tasarrufuna ek olarak, daha sık yağ değişimlerinden kaynaklanan işçilik maliyetlerinde yüzde 80 azalma ve yağ değişimlerinde kesinti süreci kesintilerinin 5 kat azalması. Hidrolik ekipman, emülsifikasyon nedeniyle viskozitede “ani” erken değişiklikler olmadığı için daha güvenilir ve güvenli bir şekilde çalışıyordu.
Sentetik Ürün Uyumluluğu Kolaylaştırır
Yeni sentetik hidrolik yağın kullanımı, tesisin MRO ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli envanteri azalttı. Daha az yağ değişimi ve yağın gıda sınıfı formülasyonu, tesisin Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktası (HACCP) raporlamasına uyumunu basitleştirdi.

Yağ, et ve kümes hayvanı fabrikaları için geçerli USDA gerekliliklerine uygundur ve FDA düzenlemeleri uyarınca doğrudan gıda teması için uygundur.
Tesis yönetimi, MRO ihtiyaçları için yalnızca gıda sınıfı sentetik polialfaolefin (PAO) ürünlerini kullanma politikasını benimsemiştir. Çoğu durumda bu ürünler, yerini aldıkları geleneksel madeni yağların birim maliyetlerini aşsa da, üstün performansları farkı kapatmaktan daha fazlasıdır. Gıda sınıfı ürünler üzerinde standardizasyon, fabrika çalışanlarının bir tür yağı diğeriyle karıştırması olasılığını ortadan kaldırır.

Gıda İşleme Tesislerine Faydaları
• Gerekli yağlayıcı miktarını azaltın
• Yağlayıcı değişimi arasındaki aralığı uzatın – süreç kesintilerini azaltın
• Planlı ve plansız bakım için işçiliği azaltın
• Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktası (HACCP) için kayıt tutmayı basitleştirin
• Hidrolik sistemin ömrünü uzatın
• Hidrolik ekipmanın güvenli çalışmasını sağlayın
• Tesisi gıda sınıfı sıvı ve yağlayıcıların kullanımında standart hale getirin