Daha yüksek yoğunluk ve daha düşük maliyet sağlama
Plug-in hibrit ve pille çalışan elektrikli araçlar (EV’ler) pazarı büyümeye hazır. Başarıyla ölçeklendirmek ve ilk hamle avantajından yararlanmak için OEM’ler ve tedarikçileri, aşırı ısınmaya dirençli ve büyük hacimli otomatik montaj sistemleriyle uyumlu olan hafif, enerji yoğun pil paketleri için silikon çözümlerine yöneliyor.

Neden silikonlar?
Silikonlar, her türden otomotiv akü modülleri için hafif koruma, mükemmel termal stabilite ve termal olay izolasyonu sağlar. Silikonlar, dikey yüzeylere dağıtıldığında şekillerini korumak ve çökmeyi önlemek için formüle edilebilir, bu da modüllerin üretim hattında verimli bir şekilde ilerlemesini sağlar.

Hangi silikonlar?
Dow, aşağıdakiler dahil çok çeşitli termal arayüz malzemeleri sunar:
Kritik otomotiv parçalarından ısıyı kolayca ve etkili bir şekilde işlemek için termal boşluk doldurucular, uygun maliyetli bir şekilde güvenilirliğe ulaşmaya yardımcı olur. Dow’un geniş ürün yelpazesi, poliüretan boşluk dolduruculara da uzanır.
Mekanik, nem ve sıcaklık dalgalanmalarından korumak için pil paketlerinin etrafında “özel olarak uyan” uyumlu bir boşluk doldurucu için termal olarak iletken silikon jeller ve enkapsülantlar.
Pil paketini soğutucuya bağlamak için termal olarak iletken silikon yapıştırıcılar; ayrıca aşırı sıcağa ve soğuğa karşı koruma sağlamak için hücreler içinde veya arasında kullanım için uygun olabilir. Optimum çalışma sıcaklıklarını sağlamak için ısıyı yalıtmak veya dağıtmaya yardımcı olmak için kullanın.
ADAS modüllerinde ısı iletimi için uygulanan olası -40 ila 150 ° C sıcaklık aralığında kürlenmeyen termal olarak iletken silikon bileşikler.
Silikon köpükler, su, toz ve neme karşı koruma sağlayan sıkıştırma contaları olarak idealdir. Bağlantılar ve akü terminalleri için uyumlu kaplama sağlarlar.