Sorun
Bir gıda işleme ekipmanı üreticisi, et dilimleme makinelerindeki özel yapım dişli kutularında ester içeren aşırı basınç (EP) sentetik dişli yağı kullanıyordu. Paketlenmemiş et ile yakınlaşan EP dişli yağı, gıda yakınında kullanım için USDA / FDA standartlarını karşılamadı. Üretici dört yıldır, dişli kutusunun 71-82 ° C (160-180 ° F) arasında değişen yüksek çalışma sıcaklıklarına dayanabilecek gıda sınıfı dişli yağı bulamamıştı.
Uygulama
Et dilimleme bıçağı için sarmal çelik tahrik dişlileri.
Ürün Seçildi
Molykote® L-1115FG Dişli Yağı – ISO150 Sonuçları
Dahili bileşenlerin azaltılmış sürtünmesi, dişli kutusunun çalışma sıcaklığını 11 ° C (20 ° F) düşürdü.
Bu sıcaklıkta, gıda sınıfı dişli yağı, önceki dişli yağından üç kat daha uzun sürdü. Tesis, aylık yağ değişimlerinden 90 günlük bir bakım programına geçti. Bu, işçiliği azaltır ve makineyi artırır
zaman, özellikle yağ değişimleri şanzımanın% 50 sökülmesini gerektirdiğinden.
Dişli kutularınızı Molykote® L-1115FG Dişli Yağı ile yağlamak – ISO150, erken yağlama arızasını önlemenin ve bakım aralıklarını uzatmanın uygun maliyetli bir yoludur. Geleneksel fraksiyonasyon proseslerinde yapılan yağların aksine, sentetik yağ, hedeflenen performans özelliklerini karşılamak ve safsızlıkları en aza indirmek için daha küçük moleküler “yapı taşları” birleştirilerek yapılır. Sentetik yağ sürtünmeyi azaltır,
daha soğuk çalışır ve dişli kutusu bileşenleri için daha iyi koruma sağlarken daha az sıklıkta yağ değişimine neden olur
Vaka Geçmişi: Tesis Yağları
Bir gıda işleme ekipmanı üreticisi, sarmal çelik dişliler içeren özel yapım bir dişli kutusu geliştirdi. Et dilimleme işlemi için tasarlanan dişli kutusu, 71 ila 82 ° C (160 ila 180 ° F) arasındaki normal çalışma sıcaklıklarından daha yüksek düzeyde tecrübe etti. Üretici, mevcut gıda sınıfı dişli yağları üzerinde çok sayıda test gerçekleştirdi ve bu çalışma sıcaklıklarına dayanabilecek hiçbir şey bulamadı. Başlangıcından sonraki yaklaşık dört yıl boyunca dişli kutusu, çalışma sıcaklıklarına dayanabilen tek dişli yağı olan ester içeren, aşırı basınçlı (EP) sentetik bir yağa ihtiyaç duyuyordu.
Bununla birlikte, yağ, paketlenmemiş etin yakınına gelir ve gıda ile kullanım için onaylanmamıştır. Gıda sınıfı olmayan EP yağı, dişli kutusunun sıcaklık aralığında iyi çalışmasına rağmen, hızlı bir şekilde bozulacak ve bakım personelinin her 30 günde bir yağ değişimi yapmasını gerektirecektir. Bu bakım işleminin kapsamlı olduğu kanıtlandı. Bakım personelinin yağ değişimini tamamlamak için dilimleme mekanizmasının neredeyse yüzde 50’sini sökmesi gerekiyordu.
Yeterince sık değiştirilmezse, gıda sınıfı olmayan ürün ayrıca şanzımanın ömrünü kısaltacak ve erken yeniden inşa gerektiren vernik tortusuna yol açabilir.

Geliştirilmiş Yağlama

Dişli yağlamasını iyileştirmek ve bakımı basitleştirmek için tesis, bir Dow olan Molykote® L-1115FG Dişli Yağı – ISO150’ye geçti
Corning ürünü. Geleneksel fraksiyonasyon proseslerinde yapılan yağların aksine, sentetik yağ, hedeflenen performans özelliklerini karşılamak ve safsızlıkları en aza indirmek için daha küçük moleküler “yapı taşları” birleştirilerek yapılır.
Özel harmanlanmış polialfaolefin (PAO) sentetik yağ, yüksek ve düşük sıcaklıklarda mükemmel yağlama, azaltılmış uçuculuk ve mineral yağlarla kullanılmak üzere tasarlanmış ekipmanlarla uyumluluk sağlar. Et ve kümes hayvanı fabrikaları için geçerli USDA listeleme gerekliliklerine uygundur ve FDA düzenlemeleri uyarınca doğrudan gıda teması için uygundur.
Değerlendirme sırasındaki testler, Molykote L-1115FG Dişli Yağı – ISO150’nin, uygulamanın taleplerine uzun süre maruz kaldıktan sonra bile yüksek yağlamayı koruduğunu ortaya koydu. Dişli kutusu içindeki sürtünme, üretim sırasında çalışma sıcaklığının 11 ° C (20 ° F) düşmesine neden olacak kadar önlendi.
Molykote L-1115FG Dişli Yağı – ISO150, oldukça kararlı bir moleküler yapı sunar. Sonuç, daha uzun süre dayanan daha kararlı bir yağlayıcıdır. Bu dişli yağı ile şanzıman çalışma ömrü üç katına çıkarılmıştır. Üretici gıda sınıfı dişli yağına geçtiğinden beri, et dilimleme ekipmanının son kullanıcıları herhangi bir yağlama sorunu yaşamamıştır.
Hanım.
Uzun Menzilli Faydalar
Tüm dünyada üretim bazında kullanılan dişli kutuları üzerindeki yeni planlı bakım prosedürleri, yalnızca 90 günde bir rutin sökme işlemlerini içerir. Bu tür binden fazla makinede, bakım personeli, yağın bu planlanmış arıza süresinden önce değiştirilmesinin gerekmediğini fark etti. Tesis yönetimi, MRO ihtiyaçları için yalnızca gıda sınıfı sentetik PAO ürünlerini kullanma politikasını benimsedi. Çoğu durumda bu ürünler, yerini aldıkları geleneksel madeni yağların birim maliyetlerini aşsa da, üstün performansları farkı kapatmaktan daha fazlasıdır. Gıda sınıfı ürünler üzerinde standardizasyon, fabrika çalışanlarının bir tür yağı diğeriyle karıştırması olasılığını ortadan kaldırır.
Üreticiye Faydaları
• Daha iyi yağlama – gıda sınıfı dişli yağı, yüksek yağlama ile soğuk çalışır
• Daha iyi ekipman performansı
• Daha az bakım sorunu
• Rekabet avantajı
• Daha az enerji tüketimi
Gıda İşleme Tesislerine Faydaları
• Yağlayıcı kullanımını azaltın
• Yağ değişimi arasındaki aralığı uzatın
• Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktası (HACCP) için kayıt tutmayı basitleştirin
• Daha iyi dişli kutusu performansı sağlayın
• Vernik oluşumunu önleyerek dişli kutusu ömrünü uzatın
• Gıda ürünlerini gıda sınıfı olmayan kayganlaştırıcılarla kontaminasyondan koruyun